Fortsätt till huvudinnehåll

fästingsäsongen är igång!

Fästingsäsongen är igång! För ett par dagar sedan upptäckte jag en liten rackare i mitt knäveck och jag kunde inte tro mina ögon! Först tänkte jag det var en liten sårskorpa och skulle naturligtvis peta bort det (varför är det såååå roligt att dra bort sårskorpor?) men det gav sig inte. Då böjde jag mig ner för att ta en närmare titt och insåg att det var en fästing.


Jag är inte speciellt hysterisk när det gäller fästingar men tog ändå en dos Ledum D200 för att försöka mota Olle i grind. Det vimlar av fästingar i vår trädgård, så risken är stor att man förr eller senare blir biten av ett infekterat litet kryp. Att använda Ledum vid fästingbett är en rutinmässig ordination, i Repertoriet står det att det används vid giftiga insektsbett, ormbett osv. Man kan även torrborsta sig för att sätta fart på lymfan och därmed säkra bortförsel av eventuella gifter. Har man haft Borrelia tidigare och vill vara extra försiktig, då kan man ta Ledum D200 (eller högre) en dos per dag i tre dagar. För lymfan kan man med fördel ta cellsalter, Kali chlor, Nat sulph och Silicea eller Lymosin Alfaplex ("Sopkvasten"), det kan ändå vara skönt med lite vårstädning :)

Mina katter får också regelbundna doser av Ledum men även redan uppkomna symptom (som t ex förlamning av bakbenen efter fästingbett) svarar bra på Ledum!

Cellsalter kan du beställa av eva@klassiskhomeopati.net eller info@prosana.se (fast låt oss hoppas att du slipper fästingbetten:))


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

gör sesammjölk mer lättupptaglig

Det är alltid något jag går och filurar på... Jag har tagit bort mjölken från vår diet för ca fyra fem år sedan och sen dess har jag använt havremjölk i både matlagningen och till müsslin. Det var en enkel lösning, det krävde inga uppoffringar, det var bara att ta och ersätta mjölken med något annat. Det var bekvämt. MEN (du kommer att hitta mina MEN i nästan alla mina inlägg;P) då började jag fördjupa mig lite mer i syra/basbalansen och började fundera över vardagsrutinerna. Havremjölk är gott och nyttigt men det försurar kroppen rätt så kraftigt, därför prövar jag nu andra ENKLA alternativ.
Jag tycker nämligen att det ska vara enkelt och lätt, annars vet jag att jag tröttnar förr eller senare och trots de bästa intentionerna faller jag tillbaka till det gamla invanda. Ja, ja, jag vet, jag arbetar ju med hälsa, jag borde föregå med gott exempel. Eller åtminstone låtsas att jag gör allt rätt. Men det gör jag inte. Jag tror även att det är okej att vara mänsklig, man få…

Kass i magen? Kvass för magen!

Jag rekommenderar ofta mina patienter att dricka kvass. Kvass är en fermenterad dryck som görs på rågbröd och kommer från Ryssland, säger Wikipedia. Såhär långt stämmer det bra, förutom att det finns en hälsovariant som görs på annat än bröd och det är det jag tänker på här, när jag talar om kvass.

Varför dricka kvass?
One glass morning and night is an excellent blood tonic, promotes regularity, aids digestion, alkalizes the blood, cleanses the liver and is a good treatment for kidney stones and other ailments.” - See more at: http://www.homemademommy.net/2013/08/how-to-make-beet-kvass-that-actually-tastes-good.html#sthash.2Mtt5SqQ.dpuf Vikten av en bra tarmflora för immunförsvaret är väldokumenterat inom biomedicin. Frågan är bara hur man reparerar en skadad tarmflora. Svaret är tyvärr allt annat än enkelt. Saknar man goda tarmbakterier, då ger man större utrymme åt de dåliga att föröka sig. Hur man blir av med de dåliga bakterierna är en annan fråga men nu tittar vi på hur man b…

oxalsyra och hämmad kalkupptag - forts

God morgon på er alla! Här sitter jag med ett glas sesammjölk och ska jag vara riktigt ärlig så måste jag medge att den smakar...sisådär...BITTERT!!!!! Vi kan väl bara säga att jag föredrar mandelmjölk.
Har surfat lite och sökt efter alternativ till "smakförbättring" och de flesta använder en dadel eller en banan som de lägger till vid mixningen. Banan kan jag gissa ger en mer smoothie-liknande konsistens, det vill jag inte ha, dadlar kan jag testa nästa gång.
Jag hittade även ett annat recept som jag tror kan vara gott, choklad chailatte på sesammjölk! Jag får väl återkomma när jag har testat det.

Dagens tema är en fortsättning på sista inlägget, där jag tog upp att kalcium i annars mycket kalkrika livsmedel blir praktiskt tagit oupptaglig på grund av ett högt oxalsyrainnehåll.

Upptaget av kalcium i tarmen påverkas också av andra faktorer i maten. Förutom oxalsyran har störst betydelse mängden fytinsyra och fosfat. Oxalsyra finns bl a i en del fröer, t ex sesamfrön, en del…